Cum scapam de pofta de dulce?

Pofta de dulce apare cand în organism sunt diverse carente de vitamine, minerale (crom, seleniu, zinc) sau grasimi esentiale. Pe de alta parte, exista si situatii cand organismul si-a dezvoltat o adictie pentru dulce, care are practic acelasi mecanism de dependenta ca si la cofeina, nicotina: consumul lor descarca serotonina si renuntarea la ele se face prin suport vitaminic şi mineral, multa vointa in diminuarea treptata a cantitatilor.

Pentru a scapa de pofta de dulce trebuie:

  • sa avem un plan de reducere a aportului de zahar zilnic si inlocuirea acestuia cu glucide complexe si fibre (cereale integrale neprocesate, cartofi, legume dulci si fructe);
  • sa avem o alimentatie echilibrata prin care sa ne controlam poftele;
  • sa ne hidratam bine, cam 2-3 litri de apa pe zi.

In aproximativ 3 saptamani , mecanismul poftei de dulce se regleaza si ne putem mentine mai usor dieta in parametri sanatosi.

Este recomandat ca maxim 10% din aportul caloric zilnic sa vina din zahar, adica maxim 25 de grame de zahar pe zi; redescoperiti gustul de dulce din fructe!

Stiati ca:

  • consumul de zahar duce la eliberarea unor substante chimice (serotonina, endorfina) ce produc o stare de bine, de relaxare?
  • endorfina, sau hormonul fericirii este eliberata de asemenea in timpul orelor de Kangoo Jumps?

In concluzie, Kangoo Jumps este solutia!

Lasă un răspuns