Patrunjelul: aliatul nostru in curele de slabire!

Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat orice alt aliment, contribuind astfel la mentinerea unei danturi si a unei osaturi puternice la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E. De asemenea, este o sursa importanta de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu).

Continutul bogat de vitamina A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifica ficatul, stimuleaza activitatea vezicii biliare, fluidifica secretiile, antispastic,relaxeaza fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronsice, intareste sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenereaza peretele vascular, mentine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace si asigura o buna functionare a aparatului genital.

O legatura de patrunjel furnizeaza mai multe proteine decat doua oua, devenind un aliat de nadejde  in curele de slabire, deoarece confera senzatia de satietate. Adaugat in dieta noastra zilnica, fie ca infuzie sau folosit ca atare in salate este foarte eficient in reducerea celulitei.

De asemenea, o infuzie preparata din 1/2 apa fierbinte in care se stoarce zeama de lamaie si se adauga o cescuta de patrunjel tocat este ideala pentru combaterea balonarii.

Lasă un răspuns